TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

Üljetek be! Üljétek végig! – A galaxis őrzői 2. ajánló

Kategória: Guardians of the Galaxy 2, Phase 3

A mozikban csak múlt héten jelent meg A galaxis őrzői vol. 2, de az Aréna IMAX-vásznáról hamarosan eltűnik az Alien: Covenant érkezése okán, így sürgősen irány a mozi, ha nem akartok lemaradni! Sokan tisztában vagytok a film paramétereivel, egyesek talán még a történet egyes szálait is ismerni vélik, így ezzel nem untatnálak benneteket. Azt kell, hogy mondjam, egész jól sikerült a film. Egy átlagos második résztől – főleg MCU tekintetben – minden elvárható dolgot teljesít, teszem hozzá anélkül, hogy a korábbi részt – valljuk be volt már rá példa – figyelmen kívül hagyná, esetleg két lábbal taposná. A történet kellően kerek, a színészi alakítások többnyire minőségiek. Véleményem szerint még az időnként Jeff Bridgesre (Tron: Örökség) emlékeztető Kurt Russel alakítása is teljes mértékben helyénvaló volt, ami engem személy szerint meglepett. Nem igazán tudtam elképzelni egy ilyen szerepben, illetve egy ilyen karakter bőrébe bújva.

banner

A korábbi részekben megszokható poénok nagy része ugyanakkor kissé laposra sikerült, ami talán annak is köszönhető, hogy megjelentek a szerencse sütikben olvasható szövegekhez hasonló elszólások is. Szokatlan lehet továbbá az a tény, miszerint egyes szereplők, a két rész között eltelt idő alatt, meglepően intelligenssé és bölccsé váltak. Akik konkrétumokat is szeretnének tudni, Draxra és Grootra gondolok. Egyikük bölcs, míg másikuk, korához képest nagyon intelligens lett.
A zene, mint ahogyan az várható volt, az első másodperctől a film egyik alappillére, melyre bátran támaszkodhat, még abban az esetben is ha indokolatlan lassított jelenetekről van szó. Ezen kívül ne feledkezzünk meg az új karakterekről (például a Kurt Russel alakította Egóról), a kidolgozott személyes vonatkozásokról (például Yondu, esetleg Nebula múltjáról) a hollywoodi látványvilágról, valamint az elmaradhatatlan – és egyik legötletesebb – Stan Lee cameo-ról sem. Tekintve, hogy többségetek Marvel rajongó, remélem nem kell csalódnom bennetek a tekintetben sem, hogy az első, netán második, esetleg harmadik (vagy ki tudja hányadik) stáblista utáni, illetve alatti jelenet előtt elhagyjátok a mozit. Higgyétek el, megéri végig ülni az egész filmet. Stáblistástul, utalásostul, amolyan tipikusan marvelestől.Van hozzáfűznivalód?

  • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
  • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
  • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
  • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
  • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
  • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely