TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

“Egyszerre mindenható és teljesen naiv teremtmény” – Paul Bettany Vízióról

Kategória: Bosszúállók: Ultron kora, Phase 2, Színészek

Paul Bettany

Paul Bettany, aki eddig 4 filmben játszotta el Tony Stark hűséges “inasát”, J.A.R.V.I.S.-t, most feljebb lép a ranglétrán, hiszen az arcát is kölcsönzi majd egy karakternek az Age of Ultronban. Ő lesz Vízió, az android. A SuperHeroHype-nak sikerült leültetnie őt egy rövid interjú erejéig a múlt heti Comic-Conon.:

Paul Bettany rózsaszín, csíkos ingben és sosem múló jókedvvel lép a San Diegó-i Hard Rock Hotel szobájába. Sármos és lefegyverző, ahogy a szerepéről beszél a Bosszúállók folytatásában, végig arra figyelve, hogy mit mondhat el és mit nem. A beszélgetést azzal kezdi, hogy úgy tesz, mintha üzenete érkezne a telefonjára, megnézi és kijelenti: “Ja, nem mondhatok semmit.”
Azért leül, megvizsgálja az ablakokat, és meggyőződik róla, hogy a sötétítők el vannak húzva.

Paul Bettany: Nem szeretek háttal az ablaknak ülni. Így nem látom, ha megcsillan a fény a Marvel mesterlövészeinek távcsövén.

SuperHeroHype: Szóval hogy alakultak így a dolgok, hogy ön lett Vízió? Már korábban is tudta, hogy magáé lesz a szerep?

Bettany: Régebben felismertem, hogy mivel már J.A.R.V.I.S.-t játszom, nem kaphatok mégy egy karaktert. Viszont nagyon jól kijöttünk Joss Whedonnal, aki keresett és talált egy módot arra, hogy működjön a két karakter, bár azt nem árulhatom el, hogy mi a kapcsolat Vízió és J.A.R.V.I.S. között.
De ez is egy kétélű kard. Korábban 45 perceket voltam egy hangstúdióban, ahol felvettük J.A.R.V.I.S. mondatait, kaptam egy zsák pénzt, aztán elosontam, mint egy betörő. Most azt akarják, hogy dolgozzak is meg azért a pénzért, ami nagyszerű és izzasztóan meleg, ahogy majd ti is meglátjátok, mikor mindenre fény derül. Rohadtul menő. Nagyszerű egy ennyire biztosan lefektetett síneken robogó vonatra felkapaszkodni.

SHH: Miért volt érdekes karakter az ön számára Vízió?

Bettany: Meg kell mondjam, hogy a legnagyszerűbb dolog ebben a munkában számomra az, hogy akármennyi kutatómunkát is végzek, sosem tudhatok annyit Vízióról vagy erről a világról, mint Kevin Feige és Joss Whedon, így átruházhatom a felelősséget rájuk. Nekem nagyon tetszett ennek az újszülött, egyszerre mindenható és teljesen naiv teremtménynek a koncepciója és azok a veszélyek, melyeket egy ilyen karakter magában hordoz. Komplex természete abból fakad, hogy nagy hatalommal és egy másodperc alatt jött létre. Morálisan nagyon komplex és érdekes döntéseket hoz. Mindezt sikerült megőrizni. Van róla egy régi kép, melyen sír. Azt nagyon szeretem. Szerintem szépen át lett ültetve filmre az egész.

Vízió sír

SHH: Nagyszerű lehet egy ilyen gárdával játszani. Valóban az? Vagy csak néhányukkal van jelenete?

Bettany: Valójában mindkettő igaz. Az elején, az első napon volt egy amolyan bemutatkozás Vízió részéről, amin mindenki ott volt. Szenzációs volt, mindenki hihetetlenül kedves és felkészült volt. Lehet, hogy bután hangzik, de jobb, ha nem is tudjátok, milyen sűrűn kerülök össze olyan híres színészekkel, akik egyáltalán nem dolgoznak előre és még csak azt sem tudják, hogy melyik jelenetet vesszük. De ebben az esetben olyan sok a karakter, hogy csak kevés idő jut rájuk, így mindenki nagyon összpontosít.

SHH: Víziónak más hangja van, mint J.A.R.V.I.S.-nak?

Bettany: Erről nem beszélhetek. A forgatáson minden természetesen zajlik, nehéz az ilyesmit analizálni, de vannak egyértelmű különbségek.

SHH: Dolgozott rajta korábban, készült rá?

Bettany: Dolgoztam rajta, de az emberekkel, a színészekkel való interakció és a rendezői döntések változtatnak a dolgokon. Ő nem J.A.R.V.I.S., nem Ultron gyermeke, hanem Vízió. Fura módon, de magától jött. Ő a kigyúrt J.A.R.V.I.S.

SHH: Jó volt végre szemtől-szemben is játszani Robert Downey Jr.-ral?

Bettany: Imádtam. Ő, Spader, Ruffalo és Hemsworth sokszor mondanak egymásnak fura dolgokat. Elképesztő milyen kifejezéseket tudnak használni.

SHH: Milyen Vízió kapcsolata Starkkal?

Bettany: Ő nagyon… atyáskodó sok karakterrel szemben.

SHH: Hány ütést osztott ki a forgatáson?

Bettany: Sokat. Ebben jó vagyok. Vízió jó ebben.

SHH: Milyen Vízió kapcsolata Skarlát Boszorkánnyal?

Bettany: Védelmező.

SHH: Sok színész több filmre ír alá egyszerre ebben a sorozatban. Ön hányra szerződött?

Bettany: 358-ra.

SHH: Hallottunk egy második világháborús flashback jelenetről önnel, Chris Evansszal és Haley Atwellel. Valóban volt ilyen?

Bettany: Nem, hacsak nem voltam durván részeg, mikor forgattuk. Persze még forog a film.

Age of Ultron gárda

Arról kérdezzük, hogy igazak-e a pletykák, miszerint J.A.R.V.I.S. [vagy Jarvis] megjelenik az “Agent Carter” sorozatban. A Marvel mesterlövészeit kezdi keresni, és nem szól semmit. Ezután azt kérdezzük, hogy nem hiányzik-e neki az irónia, amit J.A.R.V.I.S. hangjába vihetett.

Bettany: Vízióval nehéz ironikusnak lenni. Exponenciális sebességgel gyűjti magába a tudást a világról. A film haladtával egyre pimaszabbá válik.

SHH: Hogyan viszonyulnak a Bosszúállók Vízió jelenlétéhez?

Bettany: Hihetetlenül féltékenyen. (nevet) Nagyon kellemes munkaélmény volt. A történet szerint nem nagyon bíznak benne, melyen Víziónak kell változtatnia. Ezt egy kimagaslóan sokkoló módon teszi meg. Igazán megindító pillanat.

SHH: Viseli a nagy, sárga köpenyt?

Bettany: Erre nem válaszolhatok. De van köpenyem, és mesés.

SHH: Milyen érzés a kosztümben lenni? A többiek hogy reagáltak rá?

Bettany: Szánalommal. Nem semmi a kosztüm. Sokat beszéltünk róla, hogy miképpen hűthetnének engem, amíg benne vagyok. Ettől függetlenül, őszintén ez az egyik legkülönlegesebb kosztüm, amit valaha láttam. Nagyon menőn néz ki, de ez nem az én érdemem. Csak hát cserében rohadtul meleg!

SHH: Milyen egy ilyen gyors fejlődésen áteső karaktert játszani?

Bettany: Sokat beszélgettünk róla Jossszal. Leginkább az a csínja, hogy mindent azonnal megél és feldolgoz. Emberfeletti gyorsasággal. Tudom, milyen érzés megjátszani, de annak a bírája nem én leszek, hogy hiteles vagyok-e. Még nekem sincs kész válaszom rá, számomra is tanulási folyamat ez.

SHH: Beszélhetünk Vízió filmbéli képességeiről?

Bettany: Nem? De, egy picit. Arról már beszéltünk, hogy jól verekszik, ami nagyon fontos. Megvan az a képessége, hogy megváltoztassa a teste sűrűségét, és ez… ez király, és Joss briliánsan használja ki Vízió néhány jelenetében, melyben valami nem e világit művel. És egyre jobb lesz benne.

Vízió plakát

SHH: Sokat volt kábelekre függesztve?

Bettany: Igen. Voltatok már fellógatva a nemi szerveteknél fogva? Én igen. És nagyszerű. Sok kábelmunka van, és én élvezem. Megpróbálják a lehető legkényelmesebbé tenni, ami nagyon kényelmetlen. Annyira nehéz, amennyire csak nehéz lehet csinálni valami igazán kényelmetlent egy rakás pénzért. De a végeredmény király. Felejtsük is el a nemi szervemet egy percre, tudom, hogy most is arra gondoltok. Ilyen a színészmunka.

SHH: Meglepő volt az Ön számára, hogy mennyi színész csatlakozik szuperhősfilmekhez? Ön is érzett indíttatást arra, hogy Bosszúálló legyen?

Bettany: Színész vagyok és nem természetes szőke, szóval általában nem gondolok mindent végig. Csak úgy megtörtént. Egy pénteki napon felhívott Joss, és azt mondta: “Akarsz te lenni Vízió?” Fel sem foghatom, hogy mennyi mázli kellett ehhez. Igazából sokáig, mivel tudtam, hogy ha valaki voltál már a Marvelnél, más nem lehetsz, azt gondoltam, ennyi az én szerepem, amit el is fogadtam. Eljátszom J.A.R.V.I.S.-t, felmarkolom a pénzt és megyek. Mindannyian jól mulattunk. Végtelenül hálás vagyok.

SHH: Mit szeret a Jossszal való munkában?

Bettany: Sokat táncolunk a forgatáson. Lehet, hogy ő így nyújtóztatja ki a lábait. Még sosem találkoztam olyan rendezővel, kivéve talán Peter Weirt, aki nálam jobban tudta volna, hogy mit kellene csinálnom. Nagyon megnyugtató. Mikor azt mondja, hogy “szerintem ezt inkább így kellene csinálni”, akkor te azt válaszolod, hogy “értem”, még akkor is, ha nem érted, és megcsinálod, ahogy ő gondolja. Hihetetlenül nyugodt és nagyszerűen érzi magát.

SHH: Volt shawarma evészet?

Bettany: Erről nem beszélhetek.

SHH: Tudta, hogy ide vezetnek a Marvel filmek, mikor a Vasemberen dolgozott?

Bettany: Nem tudtam. Hazudhatnék, de nem tudtam. Azért vállaltam, mert ott és akkor jó mókának tűnt. Meglepően egyszerű döntéseket hozok. Nem zen módon egyszerűeket, csak nem gondolkozom sokat.

SHH: Mit ad James Spader Ultronhoz?

Bettany: Van egy jelenetünk, az első közösen felvett jelenetünk, ami egyszerűen… a szerep természete ellenére is talált valami mélyen emberit a kapcsolatunkban, és az valami csodálatos volt. Belenézel a szemébe, és mindegy, hogy miről beszél, te elhiszed. Nagyszerű volt azon a jeleneten dolgozni. Erős jelenléte volt, ami nagyon nehéz, ha ebben a szürke mo-cap ruhában álldogál az ember. Mindent elhittél, amit mondott.Van hozzáfűznivalód?

  • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
  • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
  • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
  • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
  • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
  • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely