TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

Itt A Galaxis Őrzői magyar előzetese – A szinkronról

Kategória: A Galaxis Őrzői, Phase 2, Szinkron

Ritkán fordul elő olyan, hogy az előzetes szinkronját is az a rendező készíti, aki a végleges filmet. Ez a mostani a ritka esetek egyike, hiszen miután a Vasember 3 és a Thor: Sötét világ előzetesei messze elkerülték, az Amerika Kapitány: A tél katonája után A Galaxis Őrzői trailere is Tabák Katához került.A hangok:
Peter Quill (Chris Pratt) – Miller Zoltán
Miller Zoltánt eddig leginkább Mark Wahlberg hangjaként ismerhettük, persze csak akkor, amikor nem Stohl András kapta. Jó választásnak tűnik Csillagúr szerepére.
Az MCU-ban eddig csak egy kis szerepben találkozhattunk vele. A Thor: Sötét világban ő volt Jane udvarlójának, Richardnak (Chris O`Dowd) a hangja.

Rhomann Dey (John C. Reilly) – Besenczi Árpád
Reilly és Besenczi Árpád lassan elválaszthatatlanul összefonódnak, amivel nincs is semmi baj. :)
Az MCU-ban még nem hallhattuk őt más szerepben.

Korath (Djimon Hounsou) – Barabás Kiss Zoltán
Barabás Kiss Zoltán jó választás az ilyen passzív-agresszív (vagy simán agresszív) karakterekhez, azonban őt már egy nagyon kicsit túlhasznált hangnak érezzük az MCU-ban.
Korábban a Vasemberben Raza (Faran Tahir) hangja volt, majd ő váltotta Galambos Pétert a magyar Heimdallként (Idris Elba) a Sötét világban, mikor Galamb külföldön tartózkodott.

Nova Corps. tiszt (Peter Serafinowicz) – Takátsy Péter
Ebből a karakterből sokat nem láttunk eddig. Az előzetesben csupán annyi a dolga, hogy szarkasztikus beszólásokat dobáljon Rhomann Dey mondatai után. Bármelyik félbunkónak hangzó magyar színész megfelelő a szerepre, ahogy Takátsy Péter is, aki viszont szerintünk megint csak túlhasznált, és túl felismerhető hang, hiszen a Vasember második és harmadik részében ő volt Rhodey (Don Cheadle) hangja.

A fordítás:
A fordítás jelen esetben nem sikerült a legjobbra, ahogy azt a legtöbb oldalon, fórumon már szóvátettétek, azonban érdemes belegondolni, hogy ez csupán egy előzetes, melynek szinkronját A tél katonája felvételének szünetében készítették, és a kép 90%-a ki volt takarva. Ezért nem ül a bemutatós poén, mikor Quill “felcsévéli” az ujját, majd meglepődik, hogy mi is a végeredmény, mondván: “Oh, I’m sorry. I didn’t know how this machine worked.” A magyarban csupán a hangsúly csúszott el: “Ó, bocsánat! Nem tudtam, hogy működik.” Esetleg a “hogy” hogyan”-ra cserélésével megoldódott volna a probléma, de ha nem látni a képet, nehéz megérteni a poént…
A “What a bunch of A-holes” beszólás, mely helyesen úgy fordítódna, hogy “Mekkora seggfejek” elképzelhető, hogy a korhatár-besorolás miatt lett “Csak egy rakás idióta”, mely, ugye, teljesen mást jelent.
A Galaxis Őrei – Őrzői eltérés valószínűleg annak tudható be, hogy a címet csak később mondta rá Galamb, mikor az végleges lett.

A nevek, mint Star-Lord vagy Rocket angolul maradtak, mely a forgalmazó kérése volt, azonban ez nem végleges ítélet. Úgy gondoljuk, ha már eddig is következetesen fordítottunk mindent (Vasember, Hadigép, Vashazafi, Amerika Kapitány…), akkor most is az lenne a megfelelő megszólítás, hogy Csillagúr és Rakéta. A Csillagúr éppen eléggé felvágós és egy kicsit béna hangzású ahhoz, hogy betöltse szerepét, de a Rakétával lehetnek gondok, nem hangzik túl menőn…

Mit szóltok a hangokhoz? Szerintetek fordítsák le a neveket is, vagy hagyják angolul őket?2 hozzászólás ide: “Itt A Galaxis Őrzői magyar előzetese – A szinkronról”

 1. Vladek szerint:

  Hát, a Csillagúr (CSILLAGÚR) hangja valami borzasztó. Valamiért Szabó Mátét képzeltem el hozzá, de hogy ez így nem maradhat, az egyszer biztos. A többi őrzőnek a hangját egyelőre még nem hallottuk, de szerintem nem is lehet kérdés, kik lesznek (Rajkai, Pikali, Galambos), már ha a szinkronrendező nem végez amatőr munkát. A következő előzetesben majd meglátjuk.

  • Kalevala szerint:

   Szerintem nem borzasztó, csak a játék nem volt a helyén (a kitakarás a septe munka miatt), de a hang illik hozzá. Szabó Máté is működne. :)
   Rajkainak nem örülnék, mert már két jelentős karakter hangja volt (Hammer, Bruce Banner) és ott a veszély is, hogy összefutnak…
   Galamb gyilkos Heimdallként. Nekem óriási szívfájdalmam volt, hogy a Sötét világ idején külföldön volt. Feleslegesen nem halmoznám a szerepeit. Groot valószínűleg egy mondatot fog ismételgetni agyontorzított hangon. Erre szinte bárki jó. :)
   Pikalinak örülnék. Ő mindig jó és még nem is használták. De más, férfiasabb hangokat is el tudnék képzelni.
   Biztosíthatlak, hogy Tabák Kata nem amatőr. Akkor sem, ha nem ezeket a hangokat választja.

Van hozzáfűznivalód?

 • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
 • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
 • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
 • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
 • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
 • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely