TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

Hőseink nem kékülnek, mi viszont annál inkább

Kategória: A Galaxis Őrzői, DVD/BD, Phase 2

Disney BD

Nem új hír, hogy a Galaxis Őrzői csak DVD-n érkeznek hazánkba, azonban pár nappal ezelőttig (hivatalosan) nem tudhattuk, mi áll a döntés hátterében. Nos, a helyzet sokkal súlyosabb és elkeserítőbb, mint gondoltuk. Nem egyszeri jogi bukfenc, nem szimpla késés, hanem a Disney döntése. A Marvel Studios anyacége mostantól nem kívánja Blu-ray-en és 3D Blu-ray-en megjelentetni filmjeit Magyarországon. A döntést elvileg a számokkal magyarázzák.

Itt a felelős forgalmazó, a Pro Video hivatalos bejelentése az ügyben:

Tisztelt Vásárló!

Ezúton szeretnénk tisztázni a The Walt Disney Company magyarországi Blu-ray kiadványai körül kialakult helyzetet.

Mérhetetlenül csalódottak voltunk, amikor az első információk eljutottak hozzánk azzal kapcsolatban, hogy A galaxis őrzőivel kezdődően a Walt Disney új filmjei Magyarországon nem jelenhetnek meg Blu-ray formátumon. Hosszú hónapokon keresztül tárgyaltunk a Disney illetékeseivel, de sajnos minden erőfeszítésünk ellenére sem tudtuk elérni, hogy meggondolják magukat. A döntés hátterében a Disney tájékoztatása alapján költséghatékonysági megfontolások állnak, azaz címenként nem fogy annyi Blu-ray lemez a hazai piacon, hogy a Disneynek megérje a magyar változatot elkészíteni. Ezzel természetesen pont azokat a rajongókat, gyűjtőket hozzák kellemetlen helyzetbe, akik hajlandóak legális forrásból megvásárolni a kívánt termékeket…

A forgalmazók lehetőségei nagyon korlátozottak egy ilyen helyzetben, alapvetően egyáltalán nincs beleszólásunk abba, hogy mely filmek, mikor és milyen formátumban jelenhetnek meg.

A fenti döntéssel kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat az alábbi e-mail címen tehetik meg:

registration@disney.hu

A Pro Video továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elérhető legnagyobb választékkal, változatos termékekkel (pld. díszdobozos/többlemezes kiadvány, future pack, rendezői változat, digi-book stb.) és izgalmas akciókkal álljon partnerei és vásárlói rendelkezésére.

Üdvözlettel,

Pro Video Film & Distribution Kft.

Ugyan ott Disney magyar e-mail címe, lehet rá panaszos (de kulturált) leveleket írni, azonban ne fűzzünk hozzá komoly reményeket, hogy javul a helyzet miatta.

Nem A Galaxis Őrzői az első nagy cím, aminek a BD-kiadásáról lecsúsztunk, hiszen A Gyűrűk Ura bővített változatai és az Indiana Jones első három része sem jelentek meg nálunk. Mostantól azonban hozzá kell szoknunk a gondolathoz, hogy a kedvenceink közül egyre kevesebb filmet vihetünk haza HD minőségben. Nem csak az MCU mozijairól, de az új Csillagok háborújákról is le kell mondanunk.

A BD magyarországi helyzetéről az Aeon Flux írt egy kis olvasnivalót.

Közben megérkezett A Galaxis Őrzői DVD-kiadásának borítója:

dvd_guardiansofthegalaxy

Az Aeon Flux értesülései szerint a kiadvány szokásos Marvel megjelenés lesz: 5.1-es szinkron és eredeti hang, eredeti képarány, az extrák között lesz exkluzív bepillantás a következő filmbe (Ultron kora) továbbá kimaradt és bővített jelenetek is. Az ára 3290 forint lesz megjelenésekor, amire december 15-én kerül sor.Van hozzáfűznivalód?

  • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
  • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
  • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
  • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
  • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
  • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely