TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

HIVATALOS: Pókember is csatlakozik az MCU-hoz

Kategória: Captain America: Civil War, Phase 3, Pókember-film

A rajongók őszinte meglepődésére, a Marvel ma hivatalosan is bejelentette együttműködését a Sonyval, melynek köszönhetően Pókember is beáll majd a Marvel Cinematic Universe hőseinek egyre bővülő sorába.

Tony, Steve és Peter

Pókember 2017-ben saját filmet kap, de előbb még megjelenik egy már bejelentett MCU filmben is, minden bizonnyal a Captain America: Civil Warban.

Az előzmények:
A Marvel úgy 20 évvel ezelőtt, mikor nem állt olyan jól a szénája, mint napjainkban, eladta a legsikeresebb címeinek filmes jogait különböző stúdióknak. Így kerültek az X-Men mutánsai és a Fantasztikus Négyes a 20th Century Foxhoz, Pókember pedig a Sony Pictureshöz. Ennek tudható be, hogy mikor a Marvel Studios 2005-ben saját lábra állt, nem ezekhez a franchise-okhoz nyúlt.
A jogok alap esetben addig maradhatnak a stúdióknál, amíg azok bizonyos időközönként fel is használják a karaktereket valamilyen formában. Sok esetben ez nem sikerült (vagy már nem is próbálkoztak vele), és a jogok visszaszálltak a Marvelhez és a Disney-hez. Ez történt a közelmúltban többek között a Szellemlovassal, Megtorlóval, Pengével és az MCU-ban idén debütáló Fenegyerekkel. A sikeresebbnek számító franchise-okat azonban akár rebootok árán is maguknál tartották a stúdiók, így a rajongók csak álmodozhattak arról, hogy egy vásznon látják Rozsomákot, Pókembert és Amerika Kapitányt.

3ed4367673fb487bd6513554b99e9300dbe440b3e8c47d71188627b95a9a7c91

Az első jel, ami reménykedésre adott okot, az volt, mikor néhány éve A csodálatos Pókember producerei elmesélték, a Marvelnek szándékában állt a Bosszúállók New Yorkjának digitális látképébe illeszteni az Oscorp-épületet, azonban idő hiányában nem lett belőle semmi.
Az is jelnek volt betudható, hogy míg a Marvel a képregények frontján szépen lassan elsorvasztotta az X-Ment, a Fantasztikus Négyest és kiírta Rozsomákot, Pókembert maximum esetlenül kezelte időnként, de sosem mellőzte.
Mikor tavaly év végén feltörték a Sony gépeit, kiderült, hogy a stúdió fejesei kiterjedt levelezést folytattak a témában egymással és a Marvellel. A Disney felajánlotta az együttműködést, de a Sony nem hajlott rá. Januárban tartottak egy találkozót, melyen mindkét stúdió részt vett, de a hírek hiányából arra lehetett következtetni, a tárgyalások végleg kudarcba fulladtak. Egészen máig.

A részletek:
A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy 2017. július 28-án egy rebootolt Pókember-filmet kapunk majd, melynek produceri feladatait a Disney Kevin Feige-je és a Sony Amy Pascalja látja el. Annak idején Pascal felügyelte a 2002-ben indult Pókember-trilógia első lépéseit is. Ők ketten fogják “új kreatív-irányba” terelni a karaktert. Továbbra is a Sony Pictures pénzeli és terjeszti a filmeket, illetve a kreatív döntésekben is övéké az utolsó szó.

tumblr_lpiukhIYi31qgfbzvo1_500_gallery_primary

Nem 2017-ben találkozunk majd először az új Pókemberrel. A bejelentés szerint először egy MCU filmben tűnik majd fel. Mivel az Ultron korához és az Ant-Manhez már késő hozzáadni a karaktert, a 2017-es premierig három film marad: a Captain America: Civil War, a Doctor Strange és A galaxis őrzőinek folytatása. Miután a képregények Polgárháborújában igen fontos szerepet játszik Peter Parker, így valószínű, hogy a harmadik Amerika Kapitány film lesz a nyertes.
A felek azt is elképzelhetőnek tartják, hogy az MCU-ból származó karakterek is megjelenhetnek az új Pókember filmekben.

Michael Lynton, a Sony Pictures Entertainment elnöke ezt mondta:

Franchise-aink és karaktereink építésének érdekében mindig is a legjobb és legsikeresebb filmkészítőkkel igyekszünk együttműködni. A Marvel, Kevin Feige és Amy, aki segített tető alá hozni ezt az egyezséget, a tökéletes csapat Pókember következő fejezetének kialakítására. Ez a helyes döntés a franchise, az üzlet, a Marvel és a rajongók számára is.

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige pedig ezt nyilatkozta:

A Marvel közreműködése remélhetőleg meghozza azt a kreatív következetességet és autentikusságot, amit a rajongók is elvárnak az MCU-tól. Annak a lehetősége miatt is nagyon izgatott vagyok, hogy Pókember az MCU-ban is feltűnhet. Ez olyasmi, amit mi a Marvelnél, és a rajongók is évek óta várnak.

A Deadline szerint Matt Tolmach és Avi Arad, A csodálatos Pókember és A csodálatos Pókember 2 producerei executive producerként térnek vissza. Arad egyébként a Vasemberen és A hihetetlen Hulkon is dolgozott producerként. Casting-hírek még nincsenek. Annyit tudni vél több forrás is, hogy Andrew Garfield már nincs a képben, és a tervezett Sinister Six is parkolópályára került.
Az új film miatt a Disney-nek tolnia kellet néhány MCU filmjének megjelenését. Erről itt olvashattok.

Mit szóltok? Jó lesz vagy ráfázunk az együttműködésre?Van hozzáfűznivalód?

  • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
  • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
  • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
  • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
  • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
  • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely