TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

Amit a S.H.I.E.L.D. 3. évadáról tudni érdemes

Kategória: A S.H.I.E.L.D. ügynökei, TV

Az ABC-n holnap, azaz szeptember 29-én indul A S.H.I.E.L.D. ügynökei harmadik évada! Ennek örömére készítettünk nektek egy kis összeállítást arról, mi is várható a sorozatban.

Agents of S.H.I.E.L.D. logó


Kezdjük is az igen sokatmondó hivatalos szinopszissal:

A S.H.I.E.L.D. ügynökei visszatér az akciódús harmadik évadával, melyben Phil Coulson igazgató és Daisy Johnson ügynök vezetésével a S.H.I.E.L.D., miután megküzdött Jiayinggel és Embertelen-seregével, átkutatja a világot további különleges képességekkel rendelkező személyek után. Nemsokára azonban Coulson és csapata rádöbben, nem csak ők keresik ezeket az új Emberteleneket.

Hónapokkal az Embertelenek egy gonosz csoportjával folytatott háborújuk után a csapat még mindig nem tért teljesen magához. Coulson elsődleges célja újfent az, hogy a valamikor tisztelt szervezetének egységét visszaállítsa, miközben kezének elvesztésével is meg kell birkóznia. Bizalmasa és helyettese, Melinda May ügynök még nem tért vissza exférjével, Adrew-val töltött, rögtönzött nyaralásából. A halálos szuperkém, Bobbi Morse ügynök Grant Ward kínzásának traumájából gyógyulgat, Fitz pedig megszállottan próbálja felfedni az igazságot Simmons eltűnésével kapcsolatban. És mindannyian nagy figyelmet fordítanak Ward és a Hydra legújabb lépéseire. Mióta a New York-i csata után a szuperhősök és az idegenek létezése mindenki számára bizonyítottá vált, a világ próbál megbarátkozni az új valósággal.

Coulson a S.H.I.E.L.D.-ként (Stratégiai Honvédő Iroda Elhárító és Logisztikai Divíziója) ismert világ körüli békefenntartó szervezet legjobb ügynökeiből összeállított egy kis csapatot. A S.H.I.E.L.D. feladata: megvédeni azokat, akik nem képesek megvédeni magukat olyan fenyegetésekkel szemben, melyeket elképzelni sem tudnak. Hamarosan azonban még nagyobb fenyegetések tűnnek fel, melyek növelik a tétet az ügynökök számára. Terjed a Terrigen, a földönkívüli anyag, mely a kiválasztott személyekben emberfeletti képességeket ébreszt fel, így új Embertelenek jelennek meg, akik képtelenek megérteni vagy irányítani hatalmukat. Színre lép egy új kormányzati szervezet, mely felveszi a versenyt a S.H.I.E.L.D.-del. A titokzatos Kree monolit rejtélye továbbra is fennáll, és már elnyelte egyiküket. A S.H.I.E.L.D.-et eláruló Grant Ward által újraszervezett Hydra is állandó fenyegetést jelent az ügynökök számára. Ward személyes küldetésének tekinti, hogy megbuktassa Coulsont és a S.H.I.E.L.D.-et.

Új arcok, szövetségesek és ellenségek is csatlakoznak a sorozathoz, köztük az ATCU (Advanced Threat Containment Unit) komoly, magasan képzett és titokzatos vezetőjével (Constance Zimmer), az ő félelmetes társával, Banksszel (Andrew Howard), Lash-el (Metthew Willig), az Embertelen monstrummal, akinek hovatartozása kérdéses, és az új Embertelennel, Joey-val (Juan Pablo Raba), aki még nehezen képes újonnan szerzett képességei irányítására, és más meglepő karakterekkel. Coulson Daisy és Mack segítségével lassan összeállít egy csapatot, mely minden eddiginél erősebb, a S.H.I.E.L.D. tapasztalt ügynökei és a képességekkel rendelkező személyek vegyítésével, hogy megvédjék az ártatlanokat egy világban, ahol a hatalmi egyensúly folyton változik, és állandóan új veszélyek tűnnek fel.

Tehát, ahogy azt az előző évad vége és A Hangya sugallta, a Hydra továbbra is fenyegetést jelent ügynökeink számára, Bobbi és Hunter pedig a spin-offukkal kapcsolatos bejelentések (itt és itt) ellenére is egyelőre a sorozatban maradtak. Daisy (Skye) Macket kapta meg társául, és magára öltötte Quake (vadfordításban: Rengés… tudtunkkal nincs hivatalos fordítás) felszerelését:

quake01 ABC's "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." - Season Three quake03

Ahogy a poszterek és a bannerek is hirdetik, ez az évad a másodiknál is jobban az Embertelenekről fog szólni:

poster01 banner00 banner01
poster02

Az előző évadban szóba került különleges képességgel rendelkező személyekből álló S.H.I.E.L.D. csapat, a Secret Warriors is előkerül. A képregényekben ezt a csapatot Nick Fury vezette Daisy Johnsonnal a jobbkezeként.
Minden bizonnyal sok új Embertelennel találkozunk majd, akik közül valószínűleg Lash (Megint csak nincs magyar nevünk. Csapás? Korbács? Biztos nem Szempilla.) lesz az egyik legjelentősebb.

Lash

A hatalmas Embertelent, az ugyancsak hatalmas (203 cm) Matt Willig játssza majd, aki amerikai futballistai karrierjét cserélte a színészkedésre. A 46 éves Willig, aki 2006 óta játszik kisebb szerepekben, feltűnt például a Lúzer SC-ben és a Családi üzelmekben.
Lash a képregényekben egy olyan Embertelen, akit kiválasztottak az átalakulásra, tehát nem baleset folytán nyerte el a képességeit. Ezen képességek legfontosabbika, hogy mindenféle energiát képes átalakítani, és az átalakított energia kibocsátani energiasugár vagy -pajzs formájában. Mikor Fekete Villám, az Embertelenek királya felrobbantja a Terrigen-bombát, Lash magára veszi a bírói és végrehajtói szerepeket is, és elpusztítja az érdemtelen “újszülötteket”. Minden bizonnyal a sorozatban is valami hasonló szerepe lesz.

Daisy & Lincoln

A már megismert Embertelenek is kódnevet kapnak. Daisy Quake lesz, ahogy azt már tudjátok, Lincoln pedig Sparkplug (Gyújtógyertya…magyarul nem olyan menő…). Sparkplug kapott egy saját kis videót is, melyet itt értek el.

Rosalind Price

Az ATCU szinopszisban említett vezetőjét Constance Zimmer alakítja, akit legtöbben a Kártyavár és a Törtetők sorozatokból ismerhettek, de Patton Oswalttal (Billy/Eric/Sam Koenig) is volt már vakrandija a Férjek gyöngyében (07:00-tól).
Zimmer karakterének neve is kiderült időközben: Rosalind Price.

Persze a régi csapat is visszatér. Néhány karakterfotó az új évadhoz:

01-coulson-01 01-coulson-02 01-coulson-03
02-skye-01 02-skye-02 02-skye-03
03-may-01 03-may-02 04-simmons-01
04-simmons-02 05-fitz-01 05-fitz-02
06-ward-01 06-ward-02 07-bobbi-01
07-bobbi-02 08-hunter-01 08-hunter-02
09-mack-01 09-mack-02 10-lincoln-01
10-lincoln-02 11-cast

Érdekes lesz figyelni, hogyan veszi fel a vezető szerepét Ward a Hydrában. Brett Dalton egy interjúban mesélt a helyzetről:

Azt hiszem, a Hydrának most nem igazán van vezetősége. Ott volt a Strucker-féle Hydra, a Whitehall-féle Hydra, és az összes többi változat, és most egy kapitány nélküli hajó lett belőle. Ward megválasztotta magát. Ebben a történetben ő a hős.

Egy másik interjúban pedig a karakter hozzáállásáról beszélt az új évadban:

Az első és második évadban látott belső konfliktusnak mostanra nyoma sincs. Nincs többé kérdéses moralitás vagy önmarcangolás: “Jó vagy rossz ember vagyok?” Pontosan tudja, kicsoda és mit akar. Ő úgy látja, a S.H.I.E.L.D. és Coulson nagy veszteségekért felelős az életben.

Zárásképpen egy előzetes és az első epizód első pár perce:Van hozzáfűznivalód?

  • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
  • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
  • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
  • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
  • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
  • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely