TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

A tél katonája rendezői a bakikról, a kivágott jelenetekről és a folytatásról

Kategória: Alkotók, Amerika Kapitány: A tél katonája, Captain America: Civil War, Phase 2, Phase 3

Anthony & Joe Russo

A Screen-Junkies Honest Trailerei (Őszinte előzetes) a legtöbbször a Marvel Cinematic Universe filmjeit sem kímélik, és darabjaira szaggatják a filmeket a logikai és rendezési hibáiknál fogva, A tél katonája esetében azonban máshogy alakultak a dolgok. Még a készítők is megjegyezték, hogy “nehéz dolguk volt” ezzel a filmmel. Persze, a szériára jellemző humor miatt, nem mehettek el az apró hibák mellett, de mint mondták, minden apróságot muszáj bemutatniuk.

A Collidernek tett interjújukban A tél katonája rendezőpárosa, Anthony & Joe Russo arról is mesélt, hogyan segítettek a Screen Junkies videói a film formálásában (az interjú videóját a linken találjátok):

Hízelgő és lenyűgöző. A vicces az, hogy szenvedélyes Honest Trailer néző vagyok. Imádom, mindig megnevetett. Úgy emlékszem, beszéltünk erről a kommentárban is, ahogy azt mondogattuk a film készítése közben: “Nem végezheti Honest Trailerként. Ez a logika még nem elég következetes.” Gyakorlatilag megpróbáltuk Honest Trailer-védetté tenni a filmet. Ezek az előzetesek lényegében arról szólnak, ahogy a lakmusz teszt is, hogy: “Mennyire következetes a filmedben a logika? Mennyire nevetséges dolgokkal akarod a közönséget megetetni?” Szóval, újra meg újra átfésültük a forgatókönyvet, és azon filóztunk: “Ezt a gondolatmenetet mivel támasztod alá? Hát azt?” Egyszóval, nagyon hasznos gyakorlat volt ez számunkra is.

Persze a Screen Junkies felvetett néhány jogos kérdést is, például: “Hogyan szerezte vissza Amerika Kapitány a pajzsát azután, hogy lezuhant a hordozóról?” Amikor ez szóba került, Joe ezt mondta:

A Potomacből? [Washingtonon áthaladó folyó] Van rajta egy jeladó, nagyon apró. (nevet) Egyértelműen voltak már ilyen jellegű gondjai a múltban.

Ami a kimaradt jelenetek illeti, ahogy kiderült, nem is volt olyan sok belőle. Anthony elmagyarázta, miért nem maradt sok anyag a vágószoba padlóján:

Mi egy amolyan csináld-magad stílusú, független filmgyártásból jövünk, szóval nagyon okosan csináljuk produkciós szinten, hogy hova költjük el a pénzünket, és hogyan. Biztosra akartunk menni, hogy minden, amit csinálunk, az bekerül a filmbe is, szóval nagyon keményen dolgoztunk, hogy minél feszesebb legyen a forgatókönyv. Tehát, mire elkezdtük a felvételeket, a kész forgatókönyvünk nagyon hasonló volt a film végső formájához.

Amikor arról kérdezték, hogy visszafogták-e magukat, Joe így reagált:

Ez minden, amink volt. Kicsit rosszul is érezzük magunkat amiatt a pár kimaradt jelenet miatt, mert könnyen lehet érvelni amellett, hogy az az extra négy perc belefért volna a filmbe. De mi keményen bánunk a saját munkákkal. Szeretjük az előre haladó tempót. Csak azt szeretnénk, ha a film a lehető legfeszesebb lenne.

Néhány infó az Amerika Kapitány 3 sztorijával kapcsolatban is kiderült:

Ha bemész az irodámba, a földön van néhány képregény. Ami azt illeti, az egyik hatalmas spoiler a Kapitány 3-hoz. Nemrég jártam az irodámban, és arra gondoltam, hogy miért hagytam ezt így elől? Besétálhatnál, és elronthatnád az egészet. Átnézzük a tömör kivonatokat, visszatérünk a kötetekhez. Olyanokhoz is, amiket évek óta nem olvastunk. Ahogy átlapozzuk a köteteket, visszaemlékszünk, hogy mennyire szerettünk bizonyos részeket gyerekkorunkban. Aztán cetlikkel megjelöljük az oldalakat, ha egy jól hangzó mondatot találunk, vagy bármilyen király jelenetet, vagy tónust. Biztos vagyok benne, hogy van egy nagy jelölés a híres franciaországi mondatnál is az Ultimatesből (Újvilág Bosszúangyalai). Csak ezzek, csak az ikonikus jelenetek.

Az Amerika Kapitány: A tél katonája is bizonyítja, hogy bármilyen film jó kezekben van a testvérpárnál. Nekik fontos, hogy jót adjanak ki a kezük közül, és nem elégszenek meg, míg a maximumot ki nem hozták magukból. Csak így tovább!Van hozzáfűznivalód?

  • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
  • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
  • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
  • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
  • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
  • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely