TESSERACT
MCU Filmek Sorozatok Rövidfilmek Képregények Az alkotók Az oldalról

A Hangya szinkronhang(y)jai

Kategória: A Hangya, Phase 2, Szinkron

Három nap, és a magyar mozikba is megérkezik a Hangya, így gondoltuk, vethetnénk pár pillantást a magyar szinkron szereposztására. :)

A főszereplők

Kép: www.activestudio.hu

Kép: www.activestudio.hu

Paul Rudd – Széles Tamás: Ők ketten, hála az égnek, elválaszthatatlan párrá váltak az évek során, és úgy is van rendjén, hogy Scott Langként is Széles szólaljon meg.

Az MCU-ban: A Sötét világban Zachary Levy és Széles Tamás váltotta Josh Dallast és Hujber Ferencet Fandralként, azonban az asgardinak nem volt akkora szerepe, hogy most zavaró lehessen a duplázás.


Kép: www.richpoi.com

Kép: www.richpoi.com

Michael Douglas – Dörner György: Ha az előző párost elválaszthatatlannak neveztük, akkor Douglasre és Dörnerre egy új szót kell kitalálni, hiszen több mint 30 éve kéz a kézben járnak. Hank Pymnél is minden rendben van.

Az MCU-ban: Dörner György elég fontos szerepben tűnt fel a Vasember 2-ben, hiszen Mickey Rourke gonosztevőjének, Ivan Vankónak kölcsönözte hangját. Jelen esetben azonban bocsánatos bűn Dörnert visszahívni, hiszen sokkal rosszabb döntés lett volna bárki másra osztani Douglast. Továbbá Vanko orosz akcentusa is segít abban, hogy ne kerítsen minket hatalmába a “dehát ő már másnak a hangja” érzés.

Kép: www.wikipedia.org

Kép: www.wikipedia.org

Evangeline Lilly – Németh Kriszta: Ez a párosítás a Lost című sorozatból ered, mellyel Lilly híressé vált, majd A bombák földjénben is összekerült a két színésznő. Lillyt egyébként Németh Borbála és Major Melinda szinkronizálta még a múltban, de mindketten szerepeltek már MCU-filmben.
Az MCU-ban: Németh Kriszta eddig nem volt hallható a Marvel Cinematic Universe-ben.

Kép: www.mno.hu

Kép: www.mno.hu

Corey Stoll – Pál András: Pál András aránylag újoncnak számít a szinkronszakmában, és Corey Stoll-lal sem találkozott korábban. Stollnak egyébként nincs még állandó magyar hangja.
Az MCU-ban: Pál András eddig nem volt hallható a Marvel Cinematic Universe-ben.

A mellékszereplők

Michael Peña – Csőre Gábor: Amellett, hogy úgy néznek ki, mint két tojás, Peña és Csőre már négyszer randevúztak mozifilmben, így bizonyítottan nem rossz párosítás, ha el tudunk tekinteni attól az apróságtól, hogy Csőre Gábor hangja mostanra összeforrt Loki karakterével. Ezen a vájt fülű rajongók nehezen fogják túltenni magukat, mi biztosan keresgéltünk volna még egy kicsit a magyar hangok között.
Az MCU-ban: Csőre Gábor eddig három filmben szinkronizálta Tom Hiddleston Lokiját, és A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben is volt egy kisebb szerepe.

T.I. – Makranczi Zalán: T.I. is most először szólal meg Makranczi hangján, és még nyerő is lehet a szereposztás, de akárcsak Csőre esetében, itt is az MCU-ban sokat használt szinkronszínészről van szó. T.I.-t egyébként Géczi Zoltán magyarította eddig legtöbbször. Lehet, hogy most sem ártott volna próbát tenni vele. Vagy mással…
Az MCU-ban: Makranczi a Bosszúállókban és a Vasember 3-ban is hallható volt további magyar hangként, majd A tél katonája Brock Rumlow-jaként elég fontos szerepet kapott, amihez minden bizonnyal a Civil Warban is visszatér majd.

David Dastmalchian – Anger Zsolt: Az ISzDb szerint Anger sem szólaltatta meg korábban ezt a bizonyos színészt, de az ő hangja szinte bárkinek jól tud állni.
Az MCU-ban: Anger Zsolt eddig nem volt hallható a Marvel Cinematic Universe-ben.

Bobby Cannavale – Debreczeny Csaba: Debreczeny Csabát a kelleténél sokkal ritkábban halljuk komolyabb szerepekben, így igazán jó hír, hogy Tabák Kata szinkronrendező gondolt rá. A színész eddig egyedül a tavalyi Annie-ben szinkronizálta Cannavale-t.
Az MCU-ban: Debreczeny Csaba eddig nem volt hallható a Marvel Cinematic Universe-ben.

Judy Greer – Szalay Marianna: Miután az Utódokban és a Jurassic Worldben Greert szinkronizáló Major Melinda jelen esetben nem játszik, Mezei Kitty hangjából pedig talán egy picit már kianyukásodott a színésznő, így arra a Szalay Mariannára esett a választás, akire az ugyancsak idei Törtetők esetében is.
Az MCU-ban: Szalai Marianna eddig nem volt hallható a Marvel Cinematic Universe-ben.

Abby Ryder Fortson – Dolmány-Bogdányi Korina: Azért érdekes ez a magyar hang, mert nem másról van szó, mint Skye (Bogdányi Titanilla) és Coulson (Dolmány Attila) kislányáról. A büszke anyuka még egy fotót is megosztott a felvételről a Facebookon.
Az MCU-ban: Dolmány-Bogdányi Korina eddig nem volt hallható a Marvel Cinematic Universe-ben.

A visszatérők

John Slattery – Tarján Péter: Az 1974-es Howard Starkot már a Vasember 2-ben is Tarján Péter szólaltatta meg, így örülünk, hogy A Hangyában is visszatér.

Chris Evans – Zámbori Soma: Ahogy már megszokhattuk, Steve Rogers Zámbori Soma. Immáron hatodik alkalommal.

Anthony Mackie – Papp Dániel: Papp Dániel volt A tél katonájában és az Ultron korában is Sam Wilson, azaz a Sólyom, így itt sincs bukfenc.

További hangok

Kautzky Armand, Sarádi Zsolt, Fesztbaum Béla, Bognár Tamás, Beratin Gábor, Bárány Virág, Baráth István, Berkes Bence, Bolla Róbert, Bordás János, Csuha Lajos, Fehér Péter, Gacsal Ádám, Hirling Judit, Holl Nándor, Horváth Gergely, Kapácsy Miklós, Király Adrián, Korbuly Péter, Kossuth Gábor, Seder Gábor, Szórádi Erika, Téglás Judit, Törköly Levente, Törtei Tünde, Tóth Roland, Vári Attila

Közülük Holl Nándor és Kapácsy Miklós az, akinek több kisebb szerepe volt már a filmekben és a S.H.I.E.L.D. ügynökeiben is, illetve Seder Gábor az, akinek van már egy állandó szerepe A tél katonája és az Ultron kora Cameron Klein ügynökeként.

A stáb

Stúdió: Mafilm Audio Kft.
Magyar szöveg: Blahut Viktor & Petőcz István
Hangmérnök: Gábor Dániel
Rendezőasszisztens: Stern Dániel
Hangmérnök: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Szinkronrendező: Tabák Kata

Előrejelzés

A főbb karakterek szereposztásával minden rendben, a visszatérő hangok a helyükön vannak, azonban a mellékszereplők és a további hangok között több olyan színész is található, akiket már használtak, ha nem elhasználtak ebben az univerzumban. Ha ezen túltesszük magunkat, ahogy azt már több esetben megtettük, akkor minden bizonnyal egy színvonalas szinkront élvezhetünk a mozikban. Ezt garantálni látszik az is, hogy A galaxis őrzőit és az Ultron korát fordító Blahut-Petőcz páros jegyzi a szöveget, és hogy Tabák Kata 11. alkalommal is beült a rendezői székbe.Van hozzáfűznivalód?

  • Ne reklámozz más oldalakat! A reklámot tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk!
  • Ne offolj! Csak a bejegyzés témájához kapcsolódó hozzászólást küldj el! Az offokat törölni fogjuk!
  • Ne írj egymás után több hozzászólást! Mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, gondold át, hogy nem hagytál-e ki belőle valamit, amit meg akarnál osztani a többiekkel!
  • Ha valamit SPOILER gomb mögé szeretnél rejteni, használd a [shush] és [/shush] tageket! Értelemszerűen a spoileres írás elejére kerül az első, a végére a második. Az ilyen hozzászólások nem jelennek meg automatikusan, egy moderátornak jóvá kell hagynia, úgyhogy nem kell elküldeni többször!
  • Ha bármilyen kérdésed merülne fel, használd ezt az e-mail címet: tesseractpress@gmail.com.
  • Ne szidd az oldal szerkesztőit, az ilyen jellegű hozzászólások is törlése kerülnek!

You must be logged in to post a comment.Bejelentkezés

Jelszóemlékeztető
Facebook

Keresés

Társoldalak

Jedi Rend
Firefly és Serenity Geeked Out FILMUNIVERZUM Filmek.Képregény.Net Star Trek Portal Popcorn & Soda Bosszúállók figurák - Fantasmania játékbolt

Chat Box

Legújabb hozzászólások

Hamarosan!

Idézet

Hamarosan!

Archívum

tesseractmcu.hu | Tesseract | Alapítva: 2013. november 23.
Az oldalon található saját készítésű, írású és fordítású anyagok másolása szigorúan tilos! A magyar hírportálokról származó hírek, interjúk minden esetben kreditelve vannak. A galériában található képeket az interneten találtam, a jogokat a készítők birtokolják. A képeket csak akkor teheted fel a honlapodra, ha az eredeti forrásból származnak.

Tárhely